1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, gdyż możesz mieć wersję błyskawiczną, którą zalewamy wrzątkiem na kilka minut bądź taką, którą gotujemy jak zwyczajny makaron w lekko osolonej wodzie.

2. Paprykę umyj, wyjmij gniazdo nasienne i pokrój w paseczki.

3. Cebulę pokrój w piórka. A imbir i czosnek zetrzyj na drobnej tarce.

4. Kurczaka oczyść, opłucz i pokrój na małe kawałeczki. dopraw pieprzem, solą i mąką kukurydziana lub ziemniaczaną.

5. Do filiżanki wlej: ocet ryżowy, dwie łyżki wody, cukier i delikatnie wymieszaj.

6. W woku lub większej patelni rozgrzej olej, wrzuć imbir, czosnek i smaż przez minutę. Dodaj pokrojoną paprykę i cebulę, smaż kolejne kilka minut często mieszając.  Zalej całość octem ryżowym, który przygotowaliśmy wcześniej w filiżance. Wrzuć kurczaka i smaż całość przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.

7. Wymieszaj sos z makaronem, który delikatnie wchłonie wszystkie smaki, łącząc się w doskonałą całość.

8. Na sam koniec możesz uprażyć sezam na suche patelni i dodać do makaronu.