Array
(
[id] => 873
[autor] => 3
[tytul] => Aromatyczny makaron z tuńczykiem i kukurydzą
[tekst] =>
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu - al dente.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy, bądź dowolny inny jaki używasz, lubisz, preferujesz. Cebulę pokrój dość drobno w kosteczkę. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Smaż kilka minut ciągle mieszając by się nie przypaliła.
Gdy cebulka będzie już ładnie zrumieniona, dodaj tuńczyka. U nas jest to tuńczyk w oleju bo taki znaleźliśmy w spiżarni, ale lepszy będzie ten w sosie własnym.
Smaż wszytko delikatnie.
Dorzuć kukurydzę, poszatkowany koperek i wymieszaj.
Skrop delikatnie na sam koniec cytryną.
Wersja jest bardzo uproszczona, ale na pewno będzie Wam smakowała. Można również dodać sos pomidorowy.
[data] => 2020-01-07 00:00:00
[jezyk] => 1
[wordpress] => 0
[url] => aromatyczny-makaron-tunczykiem-kukurydza
[id_sklepu] => 4
[widoczny] => 1
[skladniki] =>
[id_blog_autorzy] => 4
[autor_fotki] =>
[subdomena] => 0
[foto_id] => 12658
[title] => Aromatyczny makaron z tuńczykiem i kukurydzą
[desc] => Aromatyczny makaron z tuńczykiem i kukurydzą
[keywords] => zdrowe,smaczne,makaron,penne,tuńczyk,kukurydza
[opis] => Witajcie w Nowym Roku 2020! Mamy dla Was propozycję na szybki, smaczny i aromatyczny makaron, dowolny jaki mamy pod ręką, z udziałem tuńczyka i kukurydzy. Przygotowań niewiele, czasu spędzonego na przygotowaniu równie niewiele. Także idealna propozycja dla tych, którzy cenią czas i chcę przeznaczyć go na spełniania postanowień noworocznych :-)
[tagi] => Array
(
[0] => Array
(
[nazwa] => zdrowe
[nazwa_url] => zdrowe
)
[1] => Array
(
[nazwa] => smaczne
[nazwa_url] => smaczne
)
[2] => Array
(
[nazwa] => makaron
[nazwa_url] => makaron
)
[3] => Array
(
[nazwa] => penne
[nazwa_url] => penne
)
[4] => Array
(
[nazwa] => tuńczyk
[nazwa_url] => tunczyk
)
[5] => Array
(
[nazwa] => kukurydza
[nazwa_url] => kukurydza
)
)
)
1
2020-01-07 00:00:00
Aromatyczny makaron z tuńczykiem i kukurydzą
Autor:Anna Stróżyńska
Gotowanie to moment gdy zwykła chwila w ciągu dnia zostaje dopełniona. Lubię "tracić czas" w kuchni. Dodaje mi to energii niczym dobra kawa o poranku!
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu - al dente.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy, bądź dowolny inny jaki używasz, lubisz, preferujesz. Cebulę pokrój dość drobno w kosteczkę. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Smaż kilka minut ciągle mieszając by się nie przypaliła.
Gdy cebulka będzie już ładnie zrumieniona, dodaj tuńczyka. U nas jest to tuńczyk w oleju bo taki znaleźliśmy w spiżarni, ale lepszy będzie ten w sosie własnym.
Smaż wszytko delikatnie.
Dorzuć kukurydzę, poszatkowany koperek i wymieszaj.
Skrop delikatnie na sam koniec cytryną.
Wersja jest bardzo uproszczona, ale na pewno będzie Wam smakowała. Można również dodać sos pomidorowy.