Łososia umyj, oczyść i osusz. Natrzyj oliwą, przypraw wszystkimi przyprawami, a na konie skrop sokiem z cytryny. Zamknij w szczelnym pojemniku i wstaw do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowaną rybę możesz upiec w piekarniku lub na grillu. Podaj jako dodatek do ryżu z warzywami w stylu orientalnym lub pieczonych ziemniaków z tymiankiem.
[id_blog_autorzy] => 4
[autor_fotki] =>
[subdomena] => 0
[foto_id] => 12011
[desc] => Łosoś grillowany z czosnkiem niedźwiedzim to propozycja doskonałego dodatku do ryżu z curry, ziemniaków czy komosy ryżowej (quinoa). Soczysty i pełen aromatu.
W naszej diecie powinno się znaleźć miejsce na chociaż jeden posiłek w tygodniu na bazie ryb, owoców morza. Dziś mamy dla Was propozycję dość popularną - z czosnkiem niedźwiedzim.
[title] => Łosoś grillowany z czosnkiem niedźwiedzim
[opis] => Łosoś grillowany z czosnkiem niedźwiedzim to propozycja doskonałego dodatku do ryżu z curry, ziemniaków czy komosy ryżowej (quinoa). Soczysty i pełen aromatu.
W naszej diecie powinno się znaleźć miejsce na chociaż jeden posiłek w tygodniu na bazie ryb, owoców morza. Dziś mamy dla Was propozycję dość popularną - z czosnkiem niedźwiedzim.
[keywords] => zdrowe,smaczne,polecamy,grill,wegańskie,łosoś,wegetariańskie
[kategorie] => 299
[tagi] => Array
(
[0] => Array
(
[nazwa] => zdrowe
[nazwa_url] => zdrowe
)
[1] => Array
(
[nazwa] => smaczne
[nazwa_url] => smaczne
)
[2] => Array
(
[nazwa] => polecamy
[nazwa_url] => polecamy
)
[3] => Array
(
[nazwa] => grill
[nazwa_url] => grill
)
[4] => Array
(
[nazwa] => wegańskie
[nazwa_url] => weganskie
)
[5] => Array
(
[nazwa] => łosoś
[nazwa_url] => losos
)
[6] => Array
(
[nazwa] => wegetariańskie
[nazwa_url] => wegetarianskie
)
)
[skladniki_array] => Array
(
[0] => Składniki na około 2 osoby:
[1] => dwa mniejsze filety z łososia
[2] => oliwa z oliwek, olej ryżowy lub dowolny inny jaki używasz
[3] => przyprawy: czosnek niedźwiedzi, sól himalajska, pieprz
[4] => sok z cytryny
)
[recipe] => Łososia umyj, oczyść i osusz. Natrzyj oliwą, przypraw wszystkimi przyprawami, a na konie skrop sokiem z cytryny. Zamknij w szczelnym pojemniku i wstaw do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowaną rybę możesz upiec w piekarniku lub na grillu. Podaj jako dodatek do ryżu z warzywami w stylu orientalnym lub pieczonych ziemniaków z tymiankiem.
)
1
2019-09-03 00:00:00
Łosoś grillowany z czosnkiem niedźwiedzim
Autor:Anna Stróżyńska
Gotowanie to moment gdy zwykła chwila w ciągu dnia zostaje dopełniona. Lubię "tracić czas" w kuchni. Dodaje mi to energii niczym dobra kawa o poranku!
Łososia umyj, oczyść i osusz. Natrzyj oliwą, przypraw wszystkimi przyprawami, a na konie skrop sokiem z cytryny. Zamknij w szczelnym pojemniku i wstaw do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowaną rybę możesz upiec w piekarniku lub na grillu. Podaj jako dodatek do ryżu z warzywami w stylu orientalnym lub pieczonych ziemniaków z tymiankiem.