Świeżo Palona
Pierś z kurczaka w sezamie z miodem

Pierś z kurczaka w sezamie z miodem

Piersi opłucz pod bieżącą wodą, osusz i oczyść. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 20 minut w chłodne miejsce. W międzyczasie przygotuj sobie sezamową panierkę. Sezam i bułkę tartą połącz ze sobą, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.

Po upływie 20 minut wyjmij przygotowane wcześniej piersi. Nasmaruj każdy kawałek miodem a następnie obtocz z każdej strony dokładnie panierką. Tak przygotowane piersi są gotowe do smażenia. Na patelni rozgrzej olej/oliwę i smaż każdy z kawałków na rumiano. Podawaj z chipsami ziemniaczanymi i dowolną smaczną sezonową sałatką np. grecką.

Tagi: obiad, kurczak, sezam, soczyste mięso, kruche mięso

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz



Powiązane produkty

Zobacz pokrewne wpisy z naszego bloga


5 powodów dla których warto u nas kupować