Array
(
[id] => 751
[autor] => 3
[tytul] => Pierś z kurczaka w sezamie z miodem
[tekst] =>
Piersi opłucz pod bieżącą wodą, osusz i oczyść. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 20 minut w chłodne miejsce. W międzyczasie przygotuj sobie sezamową panierkę. Sezam i bułkę tartą połącz ze sobą, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
Po upływie 20 minut wyjmij przygotowane wcześniej piersi. Nasmaruj każdy kawałek miodem a następnie obtocz z każdej strony dokładnie panierką. Tak przygotowane piersi są gotowe do smażenia. Na patelni rozgrzej olej/oliwę i smaż każdy z kawałków na rumiano. Podawaj z chipsami ziemniaczanymi i dowolną smaczną sezonową sałatką np. grecką.
[id_blog_autorzy] => 4
[autor_fotki] =>
[subdomena] => 0
[foto_id] => 11976
[desc] => Krucha, soczysta pierś z kurczaka w chrupiącej sezamowo-miodowej panierce. Idealna do każdej surówki. Najlepsza w towarzystwie młodych ziemniaczków z grilla.
[keywords] => obiad,kurczak,sezam,soczyste mięso,kruche mięso
[opis] => Krucha, soczysta pierś z kurczaka w chrupiącej sezamowo-miodowej panierce. Idealna do każdej surówki. Najlepsza w towarzystwie młodych ziemniaczków z grilla.
[title] => Krucha, soczysta pierś z kurczaka w chrupiącej sezamowo-miodowej panierce. Idealna do każdej surówki. Najlepsza w towarzystwie młodych ziemniaczków z grilla
[powiazane] => 674,813
[tagi] => Array
(
[0] => Array
(
[nazwa] => obiad
[nazwa_url] => obiad
)
[1] => Array
(
[nazwa] => kurczak
[nazwa_url] => kurczak
)
[2] => Array
(
[nazwa] => sezam
[nazwa_url] => sezam
)
[3] => Array
(
[nazwa] => soczyste mięso
[nazwa_url] => soczyste-mieso
)
[4] => Array
(
[nazwa] => kruche mięso
[nazwa_url] => kruche-mieso
)
)
[skladniki_array] => Array
(
[0] => 2 piersi z kurczakapół szklanki sezamupół szklanki bułki tartej2 łyżki miodusól, pieprzolej/oliwa do smażenia
)
[recipe] => Piersi opłucz pod bieżącą wodą, osusz i oczyść. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 20 minut w chłodne miejsce. W międzyczasie przygotuj sobie sezamową panierkę. Sezam i bułkę tartą połącz ze sobą, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
Po upływie 20 minut wyjmij przygotowane wcześniej piersi. Nasmaruj każdy kawałek miodem a następnie obtocz z każdej strony dokładnie panierką. Tak przygotowane piersi są gotowe do smażenia. Na patelni rozgrzej olej/oliwę i smaż każdy z kawałków na rumiano. Podawaj z chipsami ziemniaczanymi i dowolną smaczną sezonową sałatką np. grecką.
)
1
2019-08-22 00:00:00
Pierś z kurczaka w sezamie z miodem
Autor:Anna Stróżyńska
Gotowanie to moment gdy zwykła chwila w ciągu dnia zostaje dopełniona. Lubię "tracić czas" w kuchni. Dodaje mi to energii niczym dobra kawa o poranku!
Piersi opłucz pod bieżącą wodą, osusz i oczyść. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 20 minut w chłodne miejsce. W międzyczasie przygotuj sobie sezamową panierkę. Sezam i bułkę tartą połącz ze sobą, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
Po upływie 20 minut wyjmij przygotowane wcześniej piersi. Nasmaruj każdy kawałek miodem a następnie obtocz z każdej strony dokładnie panierką. Tak przygotowane piersi są gotowe do smażenia. Na patelni rozgrzej olej/oliwę i smaż każdy z kawałków na rumiano. Podawaj z chipsami ziemniaczanymi i dowolną smaczną sezonową sałatką np. grecką.