Array
(
[id] => 832
[autor] => 3
[tytul] => Twarożek z warzywami i prażonym słonecznikiem
[tekst] =>
Używamy w kuchni sprawdzonego sera białego, od lokalnej naszej "gospodyni", który jest zawsze smaczny i łagodny w smaku. W zasadzie nie wymaga dodawania już jogurtu lub śmietany. Konsystencja jest na tylko odpowiednia, że już nie ma potrzeby. Rzodkiewki kroimy bardzo drobno, cebulkę lub szczypiorek także. Doprawiamy solą, pieprzem i naszą kochaną przyprawą Czubrycą, która podkreśla ziołowy smak. Mieszamy.
Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika i dyni. Posypujemy na wierzchu. Najlepszy do kanapek, smakuje obłędnie!
[id_blog_autorzy] => 4
[autor_fotki] =>
[subdomena] => 0
[foto_id] => 12005
[title] => Twarożek z warzywami i prażonym słonecznikiem
[opis] => Gdy z rana czasu brakuje, otwórz lodówkę i zajrzyj czy nie skrył się w niej twarożek? Jeśli tak to doskonała baz do zrobienie smacznej pasty na kanapkę. Użyj do niego rzodkiewki, cebuli lub koperku. Będzie prosto i smacznie, ale tego od rana nam potrzeba!
[keywords] => kanapki,twarożek,dip,do kanapek,do chleba,na śniadanie
[desc] => Gdy z rana czasu brakuje, otwórz lodówkę i zajrzyj czy nie skrył się w niej twarożek? Jeśli tak to doskonała baz do zrobienie smacznej pasty na kanapkę. Użyj do niego rzodkiewki, cebuli lub koperku. Będzie prosto i smacznie, ale tego od rana nam potrzeba!
[kategorie] => 299
[tagi] => Array
(
[0] => Array
(
[nazwa] => kanapki
[nazwa_url] => kanapki
)
[1] => Array
(
[nazwa] => twarożek
[nazwa_url] => twarozek
)
[2] => Array
(
[nazwa] => dip
[nazwa_url] => dip
)
[3] => Array
(
[nazwa] => do kanapek
[nazwa_url] => do-kanapek
)
[4] => Array
(
[nazwa] => do chleba
[nazwa_url] => do-chleba
)
[5] => Array
(
[nazwa] => na śniadanie
[nazwa_url] => na-sniadanie
)
)
[skladniki_array] => Array
(
[0] => ser biały (twarożek wiejski)
[1] => kilka rzodkiewek
[2] => mała cebulka lub szczypiorek
[3] => przyprawa czubryca zielona
[4] => pieprz, sól
[5] => łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany
)
[recipe] => Używamy w kuchni sprawdzonego sera białego, od lokalnej naszej \"gospodyni\", który jest zawsze smaczny i łagodny w smaku. W zasadzie nie wymaga dodawania już jogurtu lub śmietany. Konsystencja jest na tylko odpowiednia, że już nie ma potrzeby. Rzodkiewki kroimy bardzo drobno, cebulkę lub szczypiorek także. Doprawiamy solą, pieprzem i naszą kochaną przyprawą Czubrycą, która podkreśla ziołowy smak. Mieszamy.
Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika i dyni. Posypujemy na wierzchu. Najlepszy do kanapek, smakuje obłędnie!
)
1
2019-08-27 00:00:00
Twarożek z warzywami i prażonym słonecznikiem
Autor:Anna Stróżyńska
Gotowanie to moment gdy zwykła chwila w ciągu dnia zostaje dopełniona. Lubię "tracić czas" w kuchni. Dodaje mi to energii niczym dobra kawa o poranku!
Używamy w kuchni sprawdzonego sera białego, od lokalnej naszej "gospodyni", który jest zawsze smaczny i łagodny w smaku. W zasadzie nie wymaga dodawania już jogurtu lub śmietany. Konsystencja jest na tylko odpowiednia, że już nie ma potrzeby. Rzodkiewki kroimy bardzo drobno, cebulkę lub szczypiorek także. Doprawiamy solą, pieprzem i naszą kochaną przyprawą Czubrycą, która podkreśla ziołowy smak. Mieszamy.
Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika i dyni. Posypujemy na wierzchu. Najlepszy do kanapek, smakuje obłędnie!