Trzy duże cebule dzień wcześniej dobrze jest zamarynować. Kroimy ją zatem na talarki, doprawiamy solą i pieprzem, doprawiamy paprykę wędzoną i łyżką miodu. Zamykamy w szczelnym pojemniku i zostawiamy na noc w lodówce.
W dniu, w którym odbędzie się grill, wystarczy cebulę podsmażyć na rumiano.
Kiszoną kapustę kroimy drobniej i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy na kosteczkę i smażymy na rozgrzanej patelni. Po odcedzeniu ugotowanej kapusty, dodajemy do niej smażoną cebulę i doprawiamy solidnie solą i pieprzem.
Z folii formujemy cztery sakiewki, wrzucamy na dno każdej kiszoną kapustę, następnie kładziemy kaszankę i na wierzch wkładamy cebulę z papryką wędzoną. Dobrze zamykamy i pieczemy 10 minut na rozgrzanym grillu. Na koniec możemy sakiewki otworzyć aby odparowały i od razu na ciepło jeść :-) Smacznego!
[id_blog_autorzy] => 4
[autor_fotki] =>
[subdomena] => 0
[foto_id] => 12140
[keywords] => polecamy,gill,kaszanka,cebula,kiszona kapusta,na grilla
[opis] => Pogoda wciąż dopisuje i zachęca by spędzić ostatnie chwile jesiennej aury na dworze. Sezon grillowy dobiega końca, ale łapmy ostatnie promienie słońca. Z naszą kaszanką z cebulką i kapustą kiszoną. Brzmi smacznie? No to zapraszam!
[title] => Kaszanka z kiszoną kapustą
[desc] => Pogoda wciąż dopisuje i zachęca by spędzić ostatnie chwile jesiennej aury na dworze. Sezon grillowy dobiega końca, ale łapmy ostatnie promienie słońca. Z naszą kaszanką z cebulką i kapustą kiszoną. Brzmi smacznie? No to zapraszam!
[powiazane] => 92,85,83,979
[kategorie] => 278
[tagi] => Array
(
[0] => Array
(
[nazwa] => polecamy
[nazwa_url] => polecamy
)
[1] => Array
(
[nazwa] => gill
[nazwa_url] => gill
)
[2] => Array
(
[nazwa] => kaszanka
[nazwa_url] => kaszanka
)
[3] => Array
(
[nazwa] => cebula
[nazwa_url] => cebula
)
[4] => Array
(
[nazwa] => kiszona kapusta
[nazwa_url] => kiszona-kapusta
)
[5] => Array
(
[nazwa] => na grilla
[nazwa_url] => na-grilla
)
)
[skladniki_array] => Array
(
[0] => Składniki (na około 4 porcje)
[1] => 4 sztuki dobrej kaszanki
[2] => 300 g kiszonej kapusty
[3] => 4 duże cebule
[4] => szczypta papryki wędzonej
[5] => sól
[6] => pieprz
[7] => łyżka miodu
[8] => olej np. kokosowy, ryżowy lub dowolny jaki lubisz
)
[recipe] => Trzy duże cebule dzień wcześniej dobrze jest zamarynować. Kroimy ją zatem na talarki, doprawiamy solą i pieprzem, doprawiamy paprykę wędzoną i łyżką miodu. Zamykamy w szczelnym pojemniku i zostawiamy na noc w lodówce.
W dniu, w którym odbędzie się grill, wystarczy cebulę podsmażyć na rumiano.
Kiszoną kapustę kroimy drobniej i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy na kosteczkę i smażymy na rozgrzanej patelni. Po odcedzeniu ugotowanej kapusty, dodajemy do niej smażoną cebulę i doprawiamy solidnie solą i pieprzem.
Z folii formujemy cztery sakiewki, wrzucamy na dno każdej kiszoną kapustę, następnie kładziemy kaszankę i na wierzch wkładamy cebulę z papryką wędzoną. Dobrze zamykamy i pieczemy 10 minut na rozgrzanym grillu. Na koniec możemy sakiewki otworzyć aby odparowały i od razu na ciepło jeść :-) Smacznego!
)
1
2019-09-23 00:00:00
Kaszanka z kiszoną kapustą
Autor:Anna Stróżyńska
Gotowanie to moment gdy zwykła chwila w ciągu dnia zostaje dopełniona. Lubię "tracić czas" w kuchni. Dodaje mi to energii niczym dobra kawa o poranku!
Trzy duże cebule dzień wcześniej dobrze jest zamarynować. Kroimy ją zatem na talarki, doprawiamy solą i pieprzem, doprawiamy paprykę wędzoną i łyżką miodu. Zamykamy w szczelnym pojemniku i zostawiamy na noc w lodówce.
W dniu, w którym odbędzie się grill, wystarczy cebulę podsmażyć na rumiano.
Kiszoną kapustę kroimy drobniej i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy na kosteczkę i smażymy na rozgrzanej patelni. Po odcedzeniu ugotowanej kapusty, dodajemy do niej smażoną cebulę i doprawiamy solidnie solą i pieprzem.
Z folii formujemy cztery sakiewki, wrzucamy na dno każdej kiszoną kapustę, następnie kładziemy kaszankę i na wierzch wkładamy cebulę z papryką wędzoną. Dobrze zamykamy i pieczemy 10 minut na rozgrzanym grillu. Na koniec możemy sakiewki otworzyć aby odparowały i od razu na ciepło jeść :-) Smacznego!