Trzy duże cebule dzień wcześniej dobrze jest zamarynować. Kroimy ją zatem na talarki, doprawiamy solą i pieprzem, doprawiamy paprykę wędzoną i łyżką miodu. Zamykamy w szczelnym pojemniku i zostawiamy na noc w lodówce.

W dniu, w którym odbędzie się grill, wystarczy cebulę podsmażyć na rumiano. 

Kiszoną kapustę kroimy drobniej i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy na kosteczkę i smażymy na rozgrzanej patelni. Po odcedzeniu ugotowanej kapusty, dodajemy do niej smażoną cebulę i doprawiamy solidnie solą i pieprzem.

Z folii formujemy cztery sakiewki, wrzucamy na dno każdej kiszoną kapustę, następnie kładziemy kaszankę i na wierzch wkładamy cebulę z papryką wędzoną. Dobrze zamykamy i pieczemy 10 minut na rozgrzanym grillu. Na koniec możemy sakiewki otworzyć aby odparowały i od razu na ciepło jeść :-) Smacznego!