Do małej miski dodaj jajka i mleko, starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj następnie  pokrojoną w kosteczkę szynkę, posikany szczypiorek i odsączony ser feta.

Na średniej patelni rozgrzej tłuszcz (u nas masło klarowane).  Wrzuć drobno pokrojoną cukinię, smaż kilka minut. Dodaj posikany drobniutko czosnek. Energicznie wymieszaj i smaż 1 minutę uważając by czosnek się nie przypalił. Będzie wtedy gorzki.

Na patelnię wrzuć wypłukany szpinak i kilka liści jarmużu. Dopraw całość solą i pieprzem. Smaż do czasu gdy szpinak całkowicie zwiędnie.

Do szpinaku i jarmużu wlej jajka z szynką, szczypiorkiem i fetą. Wymieszaj delikatnie całość. Dopraw czarnuszką i czerwoną słodką papryką. Smaż 3 minuty.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (ustaw termoobieg). Jeśli używasz patelni z niezdejmowaną rączką, zabezpiecz ją  folią. Wstaw do piekarnika naszą Frittatę na około 15 minut. Ponieważ czas pieczenia w rożnych piekarnikach może być inny, najlepiej sprawdzaj czy całość ładnie się ścięła.

Podawaj na ciepło :-). Smacznego!