Array
(
[id] => 749
[autor] => 3
[tytul] => Papryka faszerowana - wersja mięsna
[tekst] =>
Połowę posiekanej cebuli, wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Smaż kilka minut często mieszając, aby się nie przypaliła. Gdy będzie już przeźroczysta, wrzuć połowę czosnku i smaż razem minutę. Następnie dodaj mięso mielone. Smaż wszystko do zrumienienia. Często mieszaj, uważaj aby czosnek się nie przypalił, gdyż będzie dodawał do potrawy gorzkiego posmaku. Przypraw solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze bazylię i oregano w proszku.
W międzyczasie przygotuj sos pomidorowy. Pozostałą cebulę wrzuć do rondelka. Smaż kilka minut. Następnie dodaj pozostały czosnek i smaż razem przez minutę. Dodaj połowę opakowania sosu pomidorowego i wymieszaj. Wrzuć bazylię, oregano i dodaj chilli, sól i pieprz do smaku. Smaż kilka minut. Gdy mięso jest już gotowe, czyli dokładnie zrumienione, połącz je z ryżem, kukurydzą i sosem pomidorowym. Nafaszeruj każdą z papryk po brzegi. Do garnka wlej bulion. Przełóż faszerowane papryki. Gotuj na wolnym ogniu aż do miękkości.
Jakiś czas temu w celu ograniczenia spożywania tłuszczu z tej potrawy, zaczęłam mięso mielone smażyć ale w wodzie. Po podsmażeniu cebuli z czosnkiem, zalewam całość przegotowaną wodą i wrzucam mięso mielone. Ładnie rozdrabniam i duszę. Potem dodaje przyprawy i sos. Lubicie udoskonalać swoje przepisy?
[data] => 2012-05-18 15:24:58
[jezyk] => 1
[wordpress] => 1
[url] => papryka-faszerowana-wersja-miesna
[id_sklepu] => 4
[widoczny] => 1
[skladniki] =>
- dwie czerwone papryki (najlepiej szerokie)
- 50g mięsa mielonego (dowolnego, ja użyłam mieloną karkówkę oraz szynkę)
- pół woreczka ryżu (ugotowanego al dente)
- kilka łyżek sosu pomidorowego
- dwie cebule pokrojone w kosteczkę
- duża ilość posiekanej natki pietruszki
- dwa ząbki czosnku (posiekane i utarte z solą)
- dwie łyżki kukurydzy konserwowej
- szklanka bulionu warzywnego
- oliwa/olej
- Przyprawy: sól ziołowa, świeżo mielony pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka w proszku, chilli w proszku.
[id_blog_autorzy] => 4
[autor_fotki] =>
[subdomena] => 0
[foto_id] => 11234
[desc] => Papryka faszerowana jest z jednym z szybszych dań, można wielokrotnie zmieniać w niej składniki, bawić się smakiem. Podstawą jest dla mnie zawsze mięso, ryż i sos pomidorowy.
[keywords] => obiad,papryka,faszerowana,mięso,zdrowo,smacznie
[opis] => Papryka faszerowana jest z jednym z szybszych dań, można wielokrotnie zmieniać w niej składniki, bawić się smakiem. Podstawą jest dla mnie zawsze mięso, ryż i sos pomidorowy.
[title] => Papryka faszerowana - wersja mięsna
[tagi] => Array
(
[0] => Array
(
[nazwa] => obiad
[nazwa_url] => obiad
)
[1] => Array
(
[nazwa] => papryka
[nazwa_url] => papryka
)
[2] => Array
(
[nazwa] => faszerowana
[nazwa_url] => faszerowana
)
[3] => Array
(
[nazwa] => mięso
[nazwa_url] => mieso
)
[4] => Array
(
[nazwa] => zdrowo
[nazwa_url] => zdrowo
)
[5] => Array
(
[nazwa] => smacznie
[nazwa_url] => smacznie
)
)
[skladniki_array] => Array
(
[0] => - dwie czerwone papryki (najlepiej szerokie) - 50g mięsa mielonego (dowolnego, ja użyłam mieloną karkówkę oraz szynkę) - pół woreczka ryżu (ugotowanego al dente) - kilka łyżek sosu pomidorowego- dwie cebule pokrojone w kosteczkę - duża ilość posiekanej natki pietruszki - dwa ząbki czosnku (posiekane i utarte z solą) - dwie łyżki kukurydzy konserwowej - szklanka bulionu warzywnego - oliwa/olej - Przyprawy: sól ziołowa, świeżo mielony pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka w proszku, chilli w proszku.
)
[recipe] => Połowę posiekanej cebuli, wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Smaż kilka minut często mieszając, aby się nie przypaliła. Gdy będzie już przeźroczysta, wrzuć połowę czosnku i smaż razem minutę. Następnie dodaj mięso mielone. Smaż wszystko do zrumienienia. Często mieszaj, uważaj aby czosnek się nie przypalił, gdyż będzie dodawał do potrawy gorzkiego posmaku. Przypraw solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze bazylię i oregano w proszku.
W międzyczasie przygotuj sos pomidorowy. Pozostałą cebulę wrzuć do rondelka. Smaż kilka minut. Następnie dodaj pozostały czosnek i smaż razem przez minutę. Dodaj połowę opakowania sosu pomidorowego i wymieszaj. Wrzuć bazylię, oregano i dodaj chilli, sól i pieprz do smaku. Smaż kilka minut. Gdy mięso jest już gotowe, czyli dokładnie zrumienione, połącz je z ryżem, kukurydzą i sosem pomidorowym. Nafaszeruj każdą z papryk po brzegi. Do garnka wlej bulion. Przełóż faszerowane papryki. Gotuj na wolnym ogniu aż do miękkości.
Jakiś czas temu w celu ograniczenia spożywania tłuszczu z tej potrawy, zaczęłam mięso mielone smażyć ale w wodzie. Po podsmażeniu cebuli z czosnkiem, zalewam całość przegotowaną wodą i wrzucam mięso mielone. Ładnie rozdrabniam i duszę. Potem dodaje przyprawy i sos. Lubicie udoskonalać swoje przepisy?
)
1
Połowę posiekanej cebuli, wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Smaż kilka minut często mieszając, aby się nie przypaliła. Gdy będzie już przeźroczysta, wrzuć połowę czosnku i smaż razem minutę. Następnie dodaj mięso mielone. Smaż wszystko do zrumienienia. Często mieszaj, uważaj aby czosnek się nie przypalił, gdyż będzie dodawał do potrawy gorzkiego posmaku. Przypraw solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze bazylię i oregano w proszku.
W międzyczasie przygotuj sos pomidorowy. Pozostałą cebulę wrzuć do rondelka. Smaż kilka minut. Następnie dodaj pozostały czosnek i smaż razem przez minutę. Dodaj połowę opakowania sosu pomidorowego i wymieszaj. Wrzuć bazylię, oregano i dodaj chilli, sól i pieprz do smaku. Smaż kilka minut. Gdy mięso jest już gotowe, czyli dokładnie zrumienione, połącz je z ryżem, kukurydzą i sosem pomidorowym. Nafaszeruj każdą z papryk po brzegi. Do garnka wlej bulion. Przełóż faszerowane papryki. Gotuj na wolnym ogniu aż do miękkości.
Jakiś czas temu w celu ograniczenia spożywania tłuszczu z tej potrawy, zaczęłam mięso mielone smażyć ale w wodzie. Po podsmażeniu cebuli z czosnkiem, zalewam całość przegotowaną wodą i wrzucam mięso mielone. Ładnie rozdrabniam i duszę. Potem dodaje przyprawy i sos. Lubicie udoskonalać swoje przepisy?