Świeżo Palona

Kawa Peru Cajamarca Limon Grade 1 Washed & Herbata lipowo-malinowa 20% taniej - tylko do końca tygodnia! Ostatnia szansa - kliknij!

Papryka faszerowana - wersja mięsna

Papryka faszerowana - wersja mięsna

Połowę posiekanej cebuli, wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Smaż kilka minut często mieszając, aby się nie przypaliła. Gdy będzie już przeźroczysta, wrzuć połowę czosnku i smaż razem minutę. Następnie dodaj mięso mielone. Smaż wszystko do zrumienienia. Często mieszaj, uważaj aby czosnek się nie przypalił, gdyż będzie dodawał do potrawy gorzkiego posmaku. Przypraw solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze bazylię i oregano w proszku.

W międzyczasie przygotuj sos pomidorowy. Pozostałą cebulę wrzuć do rondelka. Smaż kilka minut. Następnie dodaj pozostały czosnek i smaż razem przez minutę. Dodaj połowę opakowania sosu pomidorowego i wymieszaj. Wrzuć bazylię, oregano i dodaj chilli, sól i pieprz do smaku. Smaż kilka minut. Gdy mięso jest już gotowe, czyli dokładnie zrumienione, połącz je z ryżem, kukurydzą i sosem pomidorowym. Nafaszeruj każdą z papryk po brzegi. Do garnka wlej bulion. Przełóż faszerowane papryki. Gotuj na wolnym ogniu aż do miękkości.

Jakiś czas temu w celu ograniczenia spożywania tłuszczu z tej potrawy, zaczęłam mięso mielone smażyć ale w wodzie. Po podsmażeniu cebuli z czosnkiem, zalewam całość przegotowaną wodą i wrzucam mięso mielone. Ładnie rozdrabniam i duszę. Potem dodaje przyprawy i sos. Lubicie udoskonalać swoje przepisy?

Tagi: obiad, papryka, faszerowana, mięso, zdrowo, smacznie

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz




5 powodów dla których warto u nas kupować