Prawdziwy miłośnik kawy nie wyobraża sobie dnia bez co najmniej jednej filiżanki tego wyjątkowego napoju. W przygotowaniu aromatycznej kawy o bogatych walorach smakowych pomoże klasyczny ekspres Gaggia, urzekający swym ponadczasowym designem. Warto przyjrzeć się bliżej tej wyjątkowej, włoskiej marce, która może pochwalić się wieloletnim doświadczeniem w swej branży.
Gaggia Milano to marka z bogatą tradycją, której korzenie sięgają aż do 1930 roku. To właśnie wtedy barista Achille Gaggia założył w Mediolanie firmę, która miała wkrótce osiągnąć sukces na międzynarodową skalę. Pierwsze urządzenia tej włoskiej marki powstały w 1938 roku, kiedy Achille Gaggia uzyskał patent na nowy rodzaj ekspresów z innowacyjnym w tamtych czasach mechanizmem tłokowym. Ich wyróżniającą cechą stała się kawa z idealną cremą, która nadawała napojowi niezwykle intensywny i bogaty smak. Ekspresy Gaggia w krótkim czasie zyskały międzynarodową popularność, wspierając błyskawicznie rozwijającą się w Europie kulturę picia kawy. Współcześnie ekspresy tej tradycyjnej, włoskiej marki kojarzą się przede wszystkim ze zgrabnym połączeniem klasycznych rozwiązań, wysokiej funkcjonalności oraz nowoczesnych technologii co sprawia, że są cenione przez home baristów z całego świata. Flagowym modelem marki Gaggia Milano jest ekspres Gaggia Classic, obecnie dostępny w wersji odświeżonej, z nieco uwspółcześnionym designem.
Doskonałe parametry włoskich ekspresów Gaggia Milano pozwalają uzyskać kawę o bogatym aromacie oraz idealnej cremie. Dzięki temu każdy może bez wychodzenia z domu cieszyć się kawą, która w smaku niczym nie ustępuje kawie z profesjonalnej kawiarni. Chociaż ekspresy Gaggia Milano zostały stworzone z myślą o domowych użytkownikach, to ze względu na prostą obsługę i funkcjonalność chętnie są wykorzystywane również w użytku profesjonalnym, przede wszystkim w kawiarniach oraz w szeroko pojętej gastronomii.
Od 2010 roku najlepszy sklep z kawą © Świeżo Palona ®. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jesteśmy dumnym członkiem SCA Polska. Wspieramy rozwój świadomości kawowej w Polsce i na świecie.