Przedstawiamy przepisy na poprawne espresso, zaparzone z naszych mieszanek kaw idealnych pod espresso. Zobacz przepisy stworzone przez baristkę i sensoryczkę. Poznaj instrukcję jak prawidłowo zaparzyć nasze kawy.
Aromat: czekolada, orzech laskowy
Smak:
Kawa zdecydowanie najkorzystniej wypada jeszcze gorąca, cechuje się gładkim body i znaczną cielistością.
Receptura - ekspres ciśnieniowy – docelowo podwójne espresso
Aromat: kakao i cukier trzcinowy
Smak:
Kawa dosyć lekka w konsystencji, body o średniej ciężkości. Lekko kwasowy, dość długo utrzymujący się aftertaste.
Receptura - ekspres ciśnieniowy – docelowo podwójne espresso
Aromat: orzechy, zioła, skórka z cytryny
Smak:
Kawa zyskuje smak wraz ze spadkiem temperatury, przeważają orzechowo-słodowe smaki, kwasowość lekka- cytrusowa. Długi i słodki aftertaste.
Receptura - ekspres ciśnieniowy – docelowo podwójne espresso
Aromat: kakao i cukier trzcinowy
Smak:
Bardzo ciężkie body, równie długi i intensywnie goryczkowy aftertaste.
Receptura - ekspres ciśnieniowy – docelowo podwójne espresso
Aromat: orzech włoski, orzech makadamia
Smak:
Aftertaste lekko drapiący bliski skojarzeniom wytrawnej czekolady.
Receptura - ekspres ciśnieniowy – docelowo podwójne espresso
Aromat: cynamon cejloński, kardamon, zdecydowanie korzennie i słodko
Smak:
Zaskakująca kawa o mocno korzennym charakterze, bardzo gładkie body idące w orzechy nerkowca, przez cały czas utrzymujący się cynamonowy posmak.
Aftertaste lekko pikantny, pozytywny.
Receptura - ekspres ciśnieniowy – docelowo podwójne espresso
Od 2010 roku najlepszy sklep z kawą © Świeżo Palona ®. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jesteśmy dumnym członkiem SCA Polska. Wspieramy rozwój świadomości kawowej w Polsce i na świecie.