Nadszedł luty, a wraz z nim dużo nowości! Sprawdźcie co dla Was przygotowaliśmy!
Podczas jednego z naszych cuppingów, znaleźliśmy perełkę, z którą chcielibyśmy się z Wami podzielić. Takim oto sposobem od początku lutego możecie spróbować ziaren z Zambii. Kawa trafiła do nas z farmy Kaichipapa położonej na obrzeżach regionu Serenje. Krzewy kawowca są uprawiane na czerwonych piaszczystych glebach, które są bogate w składniki odżywcze i zapewniają roślinom dobry drenaż, dlatego ziarna są doskonałej jakości. W gospodarstwie uprawia się nie tylko kawę, ale również orzechy makadamia, które pełnią także funkcję zacieniającą plantację kawowców. Kachipapa poza produkcją kawy dba także o poprawę jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Do tej pory zbudowano 25 domów dla stałych pracowników gospodarstwa oraz zainstalowano nowe wodociągi gwarantujące dostęp do czystej wody. Poza tym farma finansuje lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli i zapewniając pomoc medyczną.
Ziarna z Zambii wypaliliśmy jasno, dlatego jeśli macie drippera, Chemexa, french press, czy Aeropress nadadzą się idealnie! Kawa charakteryzuje się idealnym balansem słodyczy i kwasowości. Możecie wyczuć zarówno aromat cytryny jak i czarnej herbaty czy gorzkiej czekolady. Szukacie świeżości w Waszej kawowej kolekcji? Koniecznie musicie jej spróbować!
Kachipapa Farm to 350-hektarowa, rodzinna farma położona na obrzeżach Serenje w Zambii. Gospodarstwo położone na wysokości 1450 m n.p.m.
Kawa uprawiana jest w czerwonych piaszczystych glebach, które wytwarzają wysoki poziom składników odżywczych i zapewniają dobry drenaż.
Drzewa kawowe są odpowiednio nawadniane, co oznacza, że nawet w porach suchych (od maja do października) mają odpowiednią ilość wody do wzrostu. Gospodarstwo produkuje nie tylko kawę ale także orzechy makadamia, które pełnią funkcję zacieniającą plantacje.
Kawowiec jest dokładnie ściółkowany przez pozostałości po przycinanych drzewach co jest naturalną ochroną przed utratą wilgoci w glebie, co jest szczególnie ważne podczas upalnych, suchych miesiącach.
Jednym z głównych założeń farmy Kachipapa jest poprawa jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Dotychczas zbudowano 25 nowych domów dla stałych pracowników gospodarstwa, a niedawno zainstalowano nowe systemy rurociągów czystej wody.
Farma jest również w stanie sfinansować lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli oraz zapewnić pomoc medyczną, zapobiegając malarii lokalnym społecznościom.
Zambia AA Kachipapa Washed wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie.
Zambia AA Kachipapa Washed charakteryzuje się idealnym balansem względem słodyczy i kwasowości. Wyczuwalny jest aromat czarnej herbaty, z lekką kwasowością cytryny. Dodatkowo wyczuwalny elegancki, krągły smak gorzkiej czekolady. To połączenie sprawi, że na pewno sięgniesz po tę kawę ponownie!
Kachipapa Farm to 350-hektarowa, rodzinna farma położona na obrzeżach Serenje w Zambii. Gospodarstwo położone na wysokości 1450 m n.p.m.
Kawa uprawiana jest w czerwonych piaszczystych glebach, które wytwarzają wysoki poziom składników odżywczych i zapewniają dobry drenaż.
Drzewa kawowe są odpowiednio nawadniane, co oznacza, że nawet w porach suchych (od maja do października) mają odpowiednią ilość wody do wzrostu. Gospodarstwo produkuje nie tylko kawę ale także orzechy makadamia, które pełnią funkcję zacieniającą plantacje.
Kawowiec jest dokładnie ściółkowany przez pozostałości po przycinanych drzewach co jest naturalną ochroną przed utratą wilgoci w glebie, co jest szczególnie ważne podczas upalnych, suchych miesiącach.
Jednym z głównych założeń farmy Kachipapa jest poprawa jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Dotychczas zbudowano 25 nowych domów dla stałych pracowników gospodarstwa, a niedawno zainstalowano nowe systemy rurociągów czystej wody.
Farma jest również w stanie sfinansować lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli oraz zapewnić pomoc medyczną, zapobiegając malarii lokalnym społecznościom.
Zambia AA Kachipapa Washed wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie.
Zambia AA Kachipapa Washed charakteryzuje się idealnym balansem względem słodyczy i kwasowości. Wyczuwalny jest aromat czarnej herbaty, z lekką kwasowością cytryny. Dodatkowo wyczuwalny elegancki, krągły smak gorzkiej czekolady. To połączenie sprawi, że na pewno sięgniesz po tę kawę ponownie!
W trosce o środowisko, zmielona kawa będzie trafiać do tego samego opakowania, z którego została wysypana. Oznacza to, że zgrzew będzie nieco naruszony. Nie wpłynie to jednak na świeżość kawy znajdującej się w środku.
Kachipapa Farm to 350-hektarowa, rodzinna farma położona na obrzeżach Serenje w Zambii. Gospodarstwo położone na wysokości 1450 m n.p.m.
Kawa uprawiana jest w czerwonych piaszczystych glebach, które wytwarzają wysoki poziom składników odżywczych i zapewniają dobry drenaż.
Drzewa kawowe są odpowiednio nawadniane, co oznacza, że nawet w porach suchych (od maja do października) mają odpowiednią ilość wody do wzrostu. Gospodarstwo produkuje nie tylko kawę ale także orzechy makadamia, które pełnią funkcję zacieniającą plantacje.
Kawowiec jest dokładnie ściółkowany przez pozostałości po przycinanych drzewach co jest naturalną ochroną przed utratą wilgoci w glebie, co jest szczególnie ważne podczas upalnych, suchych miesiącach.
Jednym z głównych założeń farmy Kachipapa jest poprawa jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Dotychczas zbudowano 25 nowych domów dla stałych pracowników gospodarstwa, a niedawno zainstalowano nowe systemy rurociągów czystej wody.
Farma jest również w stanie sfinansować lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli oraz zapewnić pomoc medyczną, zapobiegając malarii lokalnym społecznościom.
Zambia AA Kachipapa Washed wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie.
Zambia AA Kachipapa Washed charakteryzuje się idealnym balansem względem słodyczy i kwasowości. Wyczuwalny jest aromat czarnej herbaty, z lekką kwasowością cytryny. Dodatkowo wyczuwalny elegancki, krągły smak gorzkiej czekolady. To połączenie sprawi, że na pewno sięgniesz po tę kawę ponownie!
W trosce o środowisko, zmielona kawa będzie trafiać do tego samego opakowania, z którego została wysypana. Oznacza to, że zgrzew będzie nieco naruszony. Nie wpłynie to jednak na świeżość kawy znajdującej się w środku.
Kachipapa Farm to 350-hektarowa, rodzinna farma położona na obrzeżach Serenje w Zambii. Gospodarstwo położone na wysokości 1450 m n.p.m.
Kawa uprawiana jest w czerwonych piaszczystych glebach, które wytwarzają wysoki poziom składników odżywczych i zapewniają dobry drenaż.
Drzewa kawowe są odpowiednio nawadniane, co oznacza, że nawet w porach suchych (od maja do października) mają odpowiednią ilość wody do wzrostu. Gospodarstwo produkuje nie tylko kawę ale także orzechy makadamia, które pełnią funkcję zacieniającą plantacje.
Kawowiec jest dokładnie ściółkowany przez pozostałości po przycinanych drzewach co jest naturalną ochroną przed utratą wilgoci w glebie, co jest szczególnie ważne podczas upalnych, suchych miesiącach.
Jednym z głównych założeń farmy Kachipapa jest poprawa jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Dotychczas zbudowano 25 nowych domów dla stałych pracowników gospodarstwa, a niedawno zainstalowano nowe systemy rurociągów czystej wody.
Farma jest również w stanie sfinansować lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli oraz zapewnić pomoc medyczną, zapobiegając malarii lokalnym społecznościom.
Zambia AA Kachipapa Washed wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie.
Zambia AA Kachipapa Washed charakteryzuje się idealnym balansem względem słodyczy i kwasowości. Wyczuwalny jest aromat czarnej herbaty, z lekką kwasowością cytryny. Dodatkowo wyczuwalny elegancki, krągły smak gorzkiej czekolady. To połączenie sprawi, że na pewno sięgniesz po tę kawę ponownie!
Wolicie herbatę? W lutym możecie kupić rooibos 10% taniej! To afrykańska herbata z liści aspalatu prostego. Napar z czerwonokrzewu wycisza, uspokaja i koi nerwy. Wpływa pozytywnie na działanie układu trawiennego, a poza tym ma bardzo przyjemny smak. Same plusy! Dlatego warto dorzucić tę herbatkę do zakupowego koszyka :)
Herbatki rooibos nie należy mylić z czerwoną herbatą. Oprócz koloru nie z nią nic wspólnego, ponieważ jej liście nie pochodzą z herbacianego krzewu, a z liści aspalatu prostego, czerwonokrzewu powszechnie nazywanego właśnie rooibos. Jest to ziele szczególnie doceniane na południu Afryki.
Mieszkańcy RPA zwykli pijać ją regularnie, podobnie jak Brytyjczycy czarną herbatę. W Europie najpopularniejszą herbatkę rooibos przygotowuje się z ususzonych i sfermentowanych liści czerwonokrzewu. Z powodu bogatego w witaminy i minerały składu, rooibos zwana jest czerwonym złotem Afryki.
Sposób parzenia
Suszone liście należy zalać woda o temperaturze ok. 98 st. C w proporcji 1,5 łyżeczki suszu na 200 ml wody. Pierwsze zaparzanie powinno trwać do 4 min. Liście można zaparzyć kolejny raz, uzyskując napar o równie dobrym smaku i aromacie. Drugie zaparzanie powinno trwać nieco dłużej, ok. 5 min.
Składniki: Rooibos
Nasze herbaty pakujemy w całkowicie biodegradowalną i kompostowaną folię NatureFlex. Wystarczą dwa miesiące, aby całkowicie rozłożyły się w domowym kompostowniku (można je także wyrzucać do odpadów bio). Dzięki temu w jeszcze większym stopniu na co dzień dbasz o środowisko!
[url] => rooibos [keywords] => Rooibos, ziele, afryka, rpa, herbata, [pokazuj] => 1 [baselinker] => 1 [globalna_ocena] => 5 [globalna_liczba] => 4 [srednia_ocena_procent] => 100 [link] => /produkt/2325/rooibos [nazwa_bazowa] => Herbatka Rooibos [status] => [liczba_wariantow] => 1 ) ) 1Lubię kawę i pączki ;)
Nadszedł luty, a wraz z nim dużo nowości! Sprawdźcie co dla Was przygotowaliśmy!
Podczas jednego z naszych cuppingów, znaleźliśmy perełkę, z którą chcielibyśmy się z Wami podzielić. Takim oto sposobem od początku lutego możecie spróbować ziaren z Zambii. Kawa trafiła do nas z farmy Kaichipapa położonej na obrzeżach regionu Serenje. Krzewy kawowca są uprawiane na czerwonych piaszczystych glebach, które są bogate w składniki odżywcze i zapewniają roślinom dobry drenaż, dlatego ziarna są doskonałej jakości. W gospodarstwie uprawia się nie tylko kawę, ale również orzechy makadamia, które pełnią także funkcję zacieniającą plantację kawowców. Kachipapa poza produkcją kawy dba także o poprawę jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Do tej pory zbudowano 25 domów dla stałych pracowników gospodarstwa oraz zainstalowano nowe wodociągi gwarantujące dostęp do czystej wody. Poza tym farma finansuje lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli i zapewniając pomoc medyczną.
Ziarna z Zambii wypaliliśmy jasno, dlatego jeśli macie drippera, Chemexa, french press, czy Aeropress nadadzą się idealnie! Kawa charakteryzuje się idealnym balansem słodyczy i kwasowości. Możecie wyczuć zarówno aromat cytryny jak i czarnej herbaty czy gorzkiej czekolady. Szukacie świeżości w Waszej kawowej kolekcji? Koniecznie musicie jej spróbować!
Kachipapa Farm to 350-hektarowa, rodzinna farma położona na obrzeżach Serenje w Zambii. Gospodarstwo położone na wysokości 1450 m n.p.m.
Kawa uprawiana jest w czerwonych piaszczystych glebach, które wytwarzają wysoki poziom składników odżywczych i zapewniają dobry drenaż.
Drzewa kawowe są odpowiednio nawadniane, co oznacza, że nawet w porach suchych (od maja do października) mają odpowiednią ilość wody do wzrostu. Gospodarstwo produkuje nie tylko kawę ale także orzechy makadamia, które pełnią funkcję zacieniającą plantacje.
Kawowiec jest dokładnie ściółkowany przez pozostałości po przycinanych drzewach co jest naturalną ochroną przed utratą wilgoci w glebie, co jest szczególnie ważne podczas upalnych, suchych miesiącach.
Jednym z głównych założeń farmy Kachipapa jest poprawa jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Dotychczas zbudowano 25 nowych domów dla stałych pracowników gospodarstwa, a niedawno zainstalowano nowe systemy rurociągów czystej wody.
Farma jest również w stanie sfinansować lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli oraz zapewnić pomoc medyczną, zapobiegając malarii lokalnym społecznościom.
Zambia AA Kachipapa Washed wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie.
Zambia AA Kachipapa Washed charakteryzuje się idealnym balansem względem słodyczy i kwasowości. Wyczuwalny jest aromat czarnej herbaty, z lekką kwasowością cytryny. Dodatkowo wyczuwalny elegancki, krągły smak gorzkiej czekolady. To połączenie sprawi, że na pewno sięgniesz po tę kawę ponownie!
Kachipapa Farm to 350-hektarowa, rodzinna farma położona na obrzeżach Serenje w Zambii. Gospodarstwo położone na wysokości 1450 m n.p.m.
Kawa uprawiana jest w czerwonych piaszczystych glebach, które wytwarzają wysoki poziom składników odżywczych i zapewniają dobry drenaż.
Drzewa kawowe są odpowiednio nawadniane, co oznacza, że nawet w porach suchych (od maja do października) mają odpowiednią ilość wody do wzrostu. Gospodarstwo produkuje nie tylko kawę ale także orzechy makadamia, które pełnią funkcję zacieniającą plantacje.
Kawowiec jest dokładnie ściółkowany przez pozostałości po przycinanych drzewach co jest naturalną ochroną przed utratą wilgoci w glebie, co jest szczególnie ważne podczas upalnych, suchych miesiącach.
Jednym z głównych założeń farmy Kachipapa jest poprawa jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Dotychczas zbudowano 25 nowych domów dla stałych pracowników gospodarstwa, a niedawno zainstalowano nowe systemy rurociągów czystej wody.
Farma jest również w stanie sfinansować lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli oraz zapewnić pomoc medyczną, zapobiegając malarii lokalnym społecznościom.
Zambia AA Kachipapa Washed wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie.
Zambia AA Kachipapa Washed charakteryzuje się idealnym balansem względem słodyczy i kwasowości. Wyczuwalny jest aromat czarnej herbaty, z lekką kwasowością cytryny. Dodatkowo wyczuwalny elegancki, krągły smak gorzkiej czekolady. To połączenie sprawi, że na pewno sięgniesz po tę kawę ponownie!
W trosce o środowisko, zmielona kawa będzie trafiać do tego samego opakowania, z którego została wysypana. Oznacza to, że zgrzew będzie nieco naruszony. Nie wpłynie to jednak na świeżość kawy znajdującej się w środku.
Kachipapa Farm to 350-hektarowa, rodzinna farma położona na obrzeżach Serenje w Zambii. Gospodarstwo położone na wysokości 1450 m n.p.m.
Kawa uprawiana jest w czerwonych piaszczystych glebach, które wytwarzają wysoki poziom składników odżywczych i zapewniają dobry drenaż.
Drzewa kawowe są odpowiednio nawadniane, co oznacza, że nawet w porach suchych (od maja do października) mają odpowiednią ilość wody do wzrostu. Gospodarstwo produkuje nie tylko kawę ale także orzechy makadamia, które pełnią funkcję zacieniającą plantacje.
Kawowiec jest dokładnie ściółkowany przez pozostałości po przycinanych drzewach co jest naturalną ochroną przed utratą wilgoci w glebie, co jest szczególnie ważne podczas upalnych, suchych miesiącach.
Jednym z głównych założeń farmy Kachipapa jest poprawa jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Dotychczas zbudowano 25 nowych domów dla stałych pracowników gospodarstwa, a niedawno zainstalowano nowe systemy rurociągów czystej wody.
Farma jest również w stanie sfinansować lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli oraz zapewnić pomoc medyczną, zapobiegając malarii lokalnym społecznościom.
Zambia AA Kachipapa Washed wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie.
Zambia AA Kachipapa Washed charakteryzuje się idealnym balansem względem słodyczy i kwasowości. Wyczuwalny jest aromat czarnej herbaty, z lekką kwasowością cytryny. Dodatkowo wyczuwalny elegancki, krągły smak gorzkiej czekolady. To połączenie sprawi, że na pewno sięgniesz po tę kawę ponownie!
W trosce o środowisko, zmielona kawa będzie trafiać do tego samego opakowania, z którego została wysypana. Oznacza to, że zgrzew będzie nieco naruszony. Nie wpłynie to jednak na świeżość kawy znajdującej się w środku.
Kachipapa Farm to 350-hektarowa, rodzinna farma położona na obrzeżach Serenje w Zambii. Gospodarstwo położone na wysokości 1450 m n.p.m.
Kawa uprawiana jest w czerwonych piaszczystych glebach, które wytwarzają wysoki poziom składników odżywczych i zapewniają dobry drenaż.
Drzewa kawowe są odpowiednio nawadniane, co oznacza, że nawet w porach suchych (od maja do października) mają odpowiednią ilość wody do wzrostu. Gospodarstwo produkuje nie tylko kawę ale także orzechy makadamia, które pełnią funkcję zacieniającą plantacje.
Kawowiec jest dokładnie ściółkowany przez pozostałości po przycinanych drzewach co jest naturalną ochroną przed utratą wilgoci w glebie, co jest szczególnie ważne podczas upalnych, suchych miesiącach.
Jednym z głównych założeń farmy Kachipapa jest poprawa jakości życia pracowników i społeczności lokalnej. Dotychczas zbudowano 25 nowych domów dla stałych pracowników gospodarstwa, a niedawno zainstalowano nowe systemy rurociągów czystej wody.
Farma jest również w stanie sfinansować lokalną szkołę, zatrudniając nauczycieli oraz zapewnić pomoc medyczną, zapobiegając malarii lokalnym społecznościom.
Zambia AA Kachipapa Washed wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie.
Zambia AA Kachipapa Washed charakteryzuje się idealnym balansem względem słodyczy i kwasowości. Wyczuwalny jest aromat czarnej herbaty, z lekką kwasowością cytryny. Dodatkowo wyczuwalny elegancki, krągły smak gorzkiej czekolady. To połączenie sprawi, że na pewno sięgniesz po tę kawę ponownie!
Wolicie herbatę? W lutym możecie kupić rooibos 10% taniej! To afrykańska herbata z liści aspalatu prostego. Napar z czerwonokrzewu wycisza, uspokaja i koi nerwy. Wpływa pozytywnie na działanie układu trawiennego, a poza tym ma bardzo przyjemny smak. Same plusy! Dlatego warto dorzucić tę herbatkę do zakupowego koszyka :)
Herbatki rooibos nie należy mylić z czerwoną herbatą. Oprócz koloru nie z nią nic wspólnego, ponieważ jej liście nie pochodzą z herbacianego krzewu, a z liści aspalatu prostego, czerwonokrzewu powszechnie nazywanego właśnie rooibos. Jest to ziele szczególnie doceniane na południu Afryki.
Mieszkańcy RPA zwykli pijać ją regularnie, podobnie jak Brytyjczycy czarną herbatę. W Europie najpopularniejszą herbatkę rooibos przygotowuje się z ususzonych i sfermentowanych liści czerwonokrzewu. Z powodu bogatego w witaminy i minerały składu, rooibos zwana jest czerwonym złotem Afryki.
Sposób parzenia
Suszone liście należy zalać woda o temperaturze ok. 98 st. C w proporcji 1,5 łyżeczki suszu na 200 ml wody. Pierwsze zaparzanie powinno trwać do 4 min. Liście można zaparzyć kolejny raz, uzyskując napar o równie dobrym smaku i aromacie. Drugie zaparzanie powinno trwać nieco dłużej, ok. 5 min.
Składniki: Rooibos
Nasze herbaty pakujemy w całkowicie biodegradowalną i kompostowaną folię NatureFlex. Wystarczą dwa miesiące, aby całkowicie rozłożyły się w domowym kompostowniku (można je także wyrzucać do odpadów bio). Dzięki temu w jeszcze większym stopniu na co dzień dbasz o środowisko!
[url] => rooibos [keywords] => Rooibos, ziele, afryka, rpa, herbata, [pokazuj] => 1 [baselinker] => 1 [globalna_ocena] => 5 [globalna_liczba] => 4 [srednia_ocena_procent] => 100 [link] => /produkt/2325/rooibos [nazwa_bazowa] => Herbatka Rooibos [status] => [liczba_wariantow] => 1 ) ) 1Od 2010 roku najlepszy sklep z kawą © Świeżo Palona ®. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jesteśmy dumnym członkiem SCA Polska. Wspieramy rozwój świadomości kawowej w Polsce i na świecie.