Scott Rao jest baristą z 20-letnim stażem. Pierwszą kawiarnię i palarnię otworzył w Amherst w stanie Massachusetts kiedy miał zaledwie 22 lata. Szybko okazała się być prawdziwym strzałem w dziesiątkę, sprzedając nawet tysiąc porcji kawy dziennie. Pasja przerodziła się w dobrze prosperujący biznes, a sam Rao prowadził kawiarnie m.in. w Nowej Zelandii i Montrealu.
Obecnie jest trenerem i konsultantem, który pomaga innym kawiarniom i palarniom sięgnąć wyżyn swoich możliwości. Projektuje także sprzęt, który ma wnieść przygotowywania kawy na jeszcze wyższy poziom.
Wydaje książki, które pozwalają poszerzyć i usystematyzować swoją wiedzę kawie i herbacie, pokazuje różne sposoby ich przygotowywania i ulepszenia swoich technik zarówno w domu, jak i w pracy baristy.
Od 2010 roku najlepszy sklep z kawą © Świeżo Palona ®. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jesteśmy dumnym członkiem SCA Polska. Wspieramy rozwój świadomości kawowej w Polsce i na świecie.