Wiele osób pyta nas, czy w naszym sklepie można kupić kawę mieloną, lub czy naszą kawę ziarnistą możemy zmielić do dowolnej metody zaparzania. Oczywiście! Ale odpowiedź nie zawsze jest jednoznaczna. Kawę mielimy, mamy profesjonalne młynki sklepowe, które potrafią zmielić kilogram kawy w niecałą minutę. Nie nagrzewają kawy i są jednocześnie dokładne. Potrafią zmielić kawę zarówno do kawiarki, jak i Chemexa, czy French Pressa.
Jest jednak jeden minus. Przed zakupem zawsze informujemy klienta, że kawa, którą sam świeżo zmieli tuż przed zaparzeniem, będzie mieć nieporównywalny aromat, smak, zapach do kawy zmielonej wcześniej klika dni, tydzień, czy też dwa. Nawet jeśli młynek nie jest dokładny, tak jak nasz, czy też trochę przegrzeje kawę, tak jak młynek ostrzowy, to i tak kawa będzie lepsza niż mielona wcześniej i zamknięta w szczelne opakowanie.
Jak zawsze wszystko zależy od klienta i faktu, czy możemy zabrać ze sobą młynek. Nie upieramy się przy swoim, bo czasami na długiej wycieczce, gdzie ograniczamy bagaż, młynek ważący 500 gramów będzie dla nas dodatkowym obciążeniem i zajmie zbyt dużą powierzchnię. Wtedy kawa mielona będzie idealnym rozwiązaniem :)
Fascynat kawy w każdej postaci, z którą związany jest na poważnie od 2006 roku. Uwielbia podróżować po Włoszech i Bałkanach. Najlepsza kawa? afrykańska jako przelewy i owocowy blend jako espresso.
Wiele osób pyta nas, czy w naszym sklepie można kupić kawę mieloną, lub czy naszą kawę ziarnistą możemy zmielić do dowolnej metody zaparzania. Oczywiście! Ale odpowiedź nie zawsze jest jednoznaczna. Kawę mielimy, mamy profesjonalne młynki sklepowe, które potrafią zmielić kilogram kawy w niecałą minutę. Nie nagrzewają kawy i są jednocześnie dokładne. Potrafią zmielić kawę zarówno do kawiarki, jak i Chemexa, czy French Pressa.
Jest jednak jeden minus. Przed zakupem zawsze informujemy klienta, że kawa, którą sam świeżo zmieli tuż przed zaparzeniem, będzie mieć nieporównywalny aromat, smak, zapach do kawy zmielonej wcześniej klika dni, tydzień, czy też dwa. Nawet jeśli młynek nie jest dokładny, tak jak nasz, czy też trochę przegrzeje kawę, tak jak młynek ostrzowy, to i tak kawa będzie lepsza niż mielona wcześniej i zamknięta w szczelne opakowanie.
Jak zawsze wszystko zależy od klienta i faktu, czy możemy zabrać ze sobą młynek. Nie upieramy się przy swoim, bo czasami na długiej wycieczce, gdzie ograniczamy bagaż, młynek ważący 500 gramów będzie dla nas dodatkowym obciążeniem i zajmie zbyt dużą powierzchnię. Wtedy kawa mielona będzie idealnym rozwiązaniem :)